Japanska jabuka 500gr

Japanska jabuka, kaki ili persimon je egzotična biljka, koja osim bogatog ukusa sadrži i mnoga druga korisna svojstva. Izgledom podsjeća na paradajz, okruglog je, ovalnog ili kruškastog oblika, u zavisnosti od sorte. Može biti žućkaste, narandžaste ili crvene boje.

2.00 KM kupi

Više informacija

Kao što smo već rekli, njeni zdravstveni benefiti su zaista široki. Sadrži kalijum, magnezijum, kalcijum i fosfor. Bogata je vitaminima A, B, C i E, te aminokiselinama linin, alanin i triptofen. Sadrži beta-karoten i lutein, a iako je bogata ugljenim hidratima, ne sadrži masti ni mnogo kalorija. U 100 grama japanske jabuke ima samo 70 kalorija. Osim toga veoma je bogata vlaknima, što je cini poželjnim dijetetskim proizvodom.

Zbog svega toga blagotvorno djeluje na čitav organizam. Ublažava kardiovaskularne probleme, naročito visok holesterol i krvni pritisak. Smanjuje rizik od nastanka bolesti jetre i želuca. Liječi zatvor i upale, te bolesti crijeva i probavnog trakta. Blagotvorno djeluje na pluća, te ublažava suvi kašalj.

S obzirom na to da sadrži mnogo vlakana, fantastican je dijetetski proizvod. Ima sve potrebne vitamine i ugljene hidrate, vlakna i aminokiseline, a ni malo masti. Smanjuje apetit i reguliše probavu.

Ljeti je relativno lako izgubiti kilogame i održati dobru liniju. A zimi?! E to je već poseban izazov! Praznično vrijeme sa sobom donosi jaču i kaloričniju hranu koju želudac teže vari, a koja donosi i neželjene kilograme. Zato vam preporučujemo da u svoj zimski meni uvrstite i japansku jabuku.

Poboljšaće vaš imunitet koji je zimi podložan prehladama i gripama uzrokovanim raznim virusima i bakterijama, a vaša probava će da radi kao sat. S obzirom na to da je svojevrsni rezervoar vitamina C imaćete sve što vam je potrebno da ostanete zdravi.

Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?

Traži proizvod