Quinoa sjemenke BIOfan 200 gr. (-30% popusta, uračunato u cijenu)

5.10 KM kupi

Više informacija

Osobitost quinoe leži u visokom udjelu i kvaliteti proteina, koji obuhvaćaju sve esencijalne aminokiseline, a osobito je bogata lizinom koji sudjeluje u procesima rasta i zacjeljivanja tkiva.

Konzumiranje quinoe se preporučuje osobama sklonim migrenama, jer sadrži mineral magnezij koji pomaže u opuštanju krvnih žila i riboflavin koji poboljšava energetski metabolizam u mozgu i mišićima.

Kao cjelovita žitarica doprinosi očuvanju kardiovaskularnog sustava. Utvrđeno je da se svakodnevnim konzumiranjem cjelovitih žitarica smanjuje rizik od srčanog udara za 29%. Često konzumiranje cjelovitih žitarica preporuča se i ženama u menopauzi koje imaju visoki kolesterol, visoki tlak ili neki drugi simptom kardiovaskularnih bolesti. Najmanje 6 obroka sedmično usporava pojavu stenoze i ateroskleroze.

Zahvaljujući znatnom udjelu antioksidativnih spojeva quinoa štiti od oksidativnog oštećenja stanica, pri tome je važno naglasiti da je antioksidativna sposobnost podjednaka voću i povrću, ali samo u cjelovitom obliku. 

Obzirom da je zrno quinoe presvučeno tankim slojem saponina koji ga štiti od vanjskih uvjeta u kojima raste, potrebno ju je dobro isprati u vodi prije kuhanja. Quinoa se kuha otprilike pola sata i to u omjeru 1 šalica quinoe, 2 do 3 šalice vode. Može se pripremati sama ili u kombinaciji s ostalim žitaricama poput riže, prosa ili amaranta. Dobro se slaže sa raznim povrćem, gljivama ili mesom.

Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?

Traži proizvod