Soja 400 g

3.50 KM kupi

Više informacija

Soja prestavlja najvažniju proteinsko - uljnu biljku. Pored toga proteini soje imaju visoku biološku vrijednost i sadrže 12 esencijalnih aminokiselina, važnih za ishranu ljudi i životinja od kojih su najznačajnije: lizin, triptofan, metionin i cistin. Soja je značajna kao i uljana kultura. Sojino ulje spada u grupu polusuhih ulja, a dobija se hladnim cijeđenjem sjemena. Sojino ulje sadrži oko: 95% triglicerida i 5% fosfolipida od kojih su najvažniji lecitin (4%). Ulje soje se koristi za ljudsku ishranu, ali i u tehničke svrhe i u farmaceutskoj industriji. Soja utiče na snižavanje holesterola, utiče na smanjenje rizika od raka dojke i raka prostate, povoljno djeluje na simptome menopauze, također i na rizik od kardiovaskularnih bolesti. 

 

 

Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?

Traži proizvod