Integralni fusilli u sosu od crvenih pečenih paprika, oraha i ...

Sastojci: 500 gr pečenih crvenih paprika 1 luk 4-5 čehna bijelog luka 1-2 manja paradajza 1 kašičica šećera malo ulja šaka svježeg bosiljka 2 šake oraha 2 kašike suncekretovih sjemenki 1 pakovanje fussila 10 dkg izribanog kozijeg sira

Priprema

  1. Paprike ispeći na tavi ili na roštilju da im kora potamni, a potom ih staviti u zdjelu i prekriti krpom ili plasticnom kesom te ostaviti da se malo prohlade. Kada su se ohladile oguliti im koru.
  2. Luk narezati na trakice te staviti u vrelu tavu u kojoj smo prethodno ugrijali ulje i pržiti 5 minuta, zatim dodati bijeli luk narezan na kockice i pržiti oko pola minute, dodati oljušten i izrezan paradajz i paprike i sve lagano izmješati i kuhati par minuta. Malo ohladiti i ostaviti sa strane. Orahe i sjemenke suncokreta tostirati na suhoj tavi.
  3. Tjesteninu skuhati u vreloj posoljenoj vodi
  4. Paprike staviti u blender, dodati oprani bosiljak, polovinu oraha i sjemenki te jednu trećinu izribanog kozijeg sira, sol , biber, malo čilija i izblendajte oko 2 minute (vi možete blendati manje ukoliko volite da sama smjesa bude rustikalnija te i više ukoliko želite da bude kremastija. )
  5. Tjesteninu ocjediti ali ostaviti malo vode od kuhanja. Dodati sosa od paprika 5-6 kašika, dobro pomješati, dodati vode od kuhanja i sve dobro promješati.
  6. Tjesteninu poslužiti u tanjiru, posuti sa ostatkom oraha i sjemenki, ribanim kozijim sirom te malo bosiljka.
  7. Ostatak sosa možete sačuvati u frižideru za neka druga jela, ili možete  mazati na hljeb.
Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?