Pileća prsa, pire od mrkve i salata sa jabukom, orasima i medom

Sastojci:

Piletina

Sastojci:
- Pileća prsa 2 komada
- So
- Maslinovo ulje
- Maslac

Uspite vodu u šerpu i zagrijte je na otprilike 65 - 80 °C. Važno je da je konstantno na toj temperaturi da ne prokuha.

Stavite pileća prsa u zip vrećicu, posolite, pouljite i stavite vrečicu u vruću vodu. Potrebno je od 45 do 60 min da se piletina na ovoj temperaturi skuha.

Kada se piletina skuhala, izvadite je iz kese i posušite kuhinjskim ubrusom.

Zagrijte tavu, dodajte maslinovog ulja i zapecite piletinu s obje strane po 2 minute

Pire od mrkve

Sastojci: 
- Mrkva 500 g
- Voda 120 ml
- Maslac 90 g
- So 4 g
- Sok od organskog limuna

Ogulite mrkvu, isjecite je i stavite u šerpu zajedno sa maslacem i soli. Dodajte vode i stavite na peć. Važno je da voda počne brzo da isparava, kada se desi taj proces, smanjite vatru i pratite da voda ne ispari prije nego se mrkva skuha. Po potrebi dodavati po jednu kašiku vode. Mrkva se duže kuha od ostalog povrća pa budite malo strpljivi.

Kada se mrkva skuhala stavite je u blender i dodajte soka od limuna po želji.

Koristite kaššiku kako biste servirali pire na tanjir.

Salata sa jabukama, orasima i medom

Sastojci
- Jabuka 1 kom
- Salata 1 glavica
- Orasi 30 g
- Maslinovo ulje 2 kašike
- Jabučni ocat 2 kašike
- Med 1 kašika
- So

Isjecite salatu, ogulite i isjecite jabuku i orahe. Stavite sve sastojke u veliku zdjelu, pomješajte i dodajte so, ocat, maslinovo ulje i orahe.

Eto ga. Servirajte!

Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?