Piletina s prasom i gljivama

Sastojci: prasa, šampinjoni, svježi sir, gauda sir, pileća prsa, so, biber

U tavu staviti malo ulja i ubaciti narezanu prasu i šampinjone. Dodati malo vode. Za bržu pripremu možete poklopiti tavu i povremeno promiješati. Dok se prasa i šampinjoni kuhaju, pripremiti piletinu, isjeći na komadiće i začiniti po želji. Preporučujemo da začinite samo sa solju i biberom i eventualno s malo crvene paprike. Kada se šampinjoni i prasa skuhaju dodati svježi sir i umiješati. Pustiti dvije minute, a onda poredati listiće gaude po vrhu. Ostaviti na laganoj vatri dok se gauda ne počne topiti. Tada je jelo gotovo. Poslužiti uz pečenu piletinu i dekorisati po želji.

Prijatno!

Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?