Pureće rolnice u umaku od brusnice

Sastojci: 2 pureća filea, 100 ml vrhnja za kuhanje, 1 glavica luka, 20 g brusnice, 20 g suhih smokava, 20 g suhih šljiva, so, biber, ulje, senf

Priprema: Pureći file rastući kuhinjskim čekićem te začiniti biberom, solju i senfom. U zagrijanoj tavi dodati luk isječen na kockice, isjeckanu smokvu i šljivu. Sve dobro pobiberiti, posoliti te dodati kašičicu senfa. Dodati toplu vodu i zajedno kuhati 2-3 minute. Na drugu zagrijanu tavu dodati oba pureća filea i peći po dvije minute na svakoj strani. Tako ispečenu puretinu napuniti smjesom od smokve i šljive, a na tavi na kojoj smo pržili puretinu dodati malo ulja, kašičicu senfa, isjeckanu brusnicu, deglazirati tavu toplom vodom, dodati dosta bibera i soli.
Urolati puretinu, spojiti sve drvenim štapićima te je vratiti nazad u sos u kojem ćemo dodati vrhnje za kuhanje i malo vode. Ponoviti postupak za drugi file, a potom rolnice staviti u zagrijanu pećnicu na 10 minuta (opcija grill). Kada dobiju zlatnu boju, izrezati ih na šnicle i preliti sosom.

Prijatno!

 

Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?