Veg. čorbica sa karfiolom koju vole mesojedi

Sastojci: 5 C vode staviti da ključa, 1 povrtna kocka sa supu, 1 C mrkve isjeckana na kockice, 4 C karfiola sjeckanog na cvjetove , šaku sjeckanog celera, 1/2 C zobenih pahuljica, 2 bjelanca umućena sa malo vode, vezica sjeckanog peršuna (Mjere: C - časa od 200 ml, VK - velika kašika, MK - mala kašika)

Većina ljudi će tokom radne sedmice posegnuti brzom i   nezdravom hranom jer "nemaju vremena" za kuhanje a da pri   tom ne uviđaju da je potrebno samo pola sata da se spremi   znatno zdraviji obrok za cijelu porodicu.  Evo jednog takvog   recepta.  Čorbica od krafiola gotova za svega petnaest minuta   kuhanja i sa vrlo malo sastojaka. Mejre u ovom receptu su za 4   porcije.  

Vrijeme: 5 minuta za pripremu i pristavljanje vode; 10 minuta za sjeckanje; 15 minuta za kuhanje. 30 minuta = ručak za porodicu   :-) 

Staviti sve sastojke osim zadnja tri sastojka u vodu i kuhati 15   minuta na jakoj vatri. Dodati zobene pahuljice i kuhati dvije   minute, a zatim usuti bjelanca tako sto ćete istovremeno mješati   čorbicu i sipati bjelanca.  Isključite vatru i dodajte peršun i još soli   i bibera po ukusu.

Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?