Zamrznute jagode u topljenoj čokoladi

Sastojci: Jagoda, organska čokolada Kaoka

Želite da pojedete slatko poslije kojeg nećete osjećati grižnju savjest?

Evo jednan vrlo jednostavan recept. 

Jagode je potrebno zamrznuti tako što ćete u zamrzivaču napraviti prostora da možete poredati jagode da se svaka zasebno zamrzne. Ukoliko ih stavite sve zajedno, napravićete jednu veliku zamrznutu kocku od jagoda. 

Prokuhajte vodu u maloj šerpici. U staklenu posudu stavite čokoladne mrvice i posudu stavite na šerpu da se čokolada topi na pari. 

Ukoliko vam je jednostavnije, stavite čokoladu u mikrovalnu. 

U otopljenu čokoladu umačite zamrznute jagode i stavite ih na papir za pečenje da se ne lijepe. Pošto su jagode zamrznute, čokolada će se odmah stvrdnuti. Možete odmah da ih jedete, bez čekanja.

Uživajte

 

Vaša korpica

Vaša korpica je još uvijek prazna.


Prijava korisnika
zaboravili ste lozinku?
niste registrovani?